Open Vlaams 2019

En of het weer een geweldige editie was van het OVJK!

Vorige week vond het Open Vlaams Jeugdkampioenschap te Klimax plaats. Zoals we dat reeds gewend zijn waren er vele Klimax’ers die eens een poging wouden wagen om bekroont te worden tot Vlaams Kampioen.

De die-hard recreanten

Dit gebeurde niet enkel bij onze wedstrijdklimmers maar ook enkele recreatieve klimmer’tjes lieten het beste van hun zien! In de D-categorie deden Tine Michiels (12e) mee, zij deed enorm haar best om te laten zien wat ze in haar eerste jaar in ‘de grote zaal’ al geleerd heeft.
Sinds vorig jaar klimmen de C-meisjes en C-jongens alle routes voor. Dit is best wel spannend omdat onze Klimax-klimmers pas vanaf deze leeftijd pas leren voorklimmen. Vele hebben dus nog niet zo veel ervaring.  Sarah Michiels (16e), Willem Vermeeren (14e) en Jannes van de Ven (9e) lieten dan ook fantastische doorzettingskracht en durf zien!
In de B-categorie kwamen we al wat meer ervaren klimmers tegen waaronder Wouter van Bets (29e) en Stijn Van Royen (25e). Deze twee jongens moesten het opnemen tegen enkele sterke kerels, en gevochten hebben ze! Bij de meisjes zagen we onze dappere Amelie Ryckaert die ondanks de moeilijke routes ontzettend haar best deed en hierdoor de 16e plaats bemachtigde.
Vervolgens stoppen we kort even bij de A-meisjes, waar Shanni da Cunha e Silva (11e) een enorme prestatie liet zien en de bikkelharde routes (7b+ en 7c ?!). Bram Van Deuren (12e) en Mathijs van Gorp (10e) lieten voor hun laatste keer nog eens zien hoe ver je kan komen met hard werk en doorzettingsvermogen.
Cathinka Tilborghs werd knap eerste tijdens haar laatste Open Vlaams.

Knap gedaan van onze recreanten!!!

Onze sterke Vedettjes

Dit zijn niet de enige klimmers die meededen. Het Vedettjes-team onder leiding van Wannes Jasmin liet er zeker ook geen gras over groeien! Van zijn klimmers waren er maar liefst 3 die de finale haalden! Thor van der Aa (D-jongens) klom tot greep 33 in zijn finaleroute, net zoals 3 anderen. Jammer genoeg gingen ze hierdoor kijken naar de vorige geklommen routes waardoor hij 5e werd. Doordat de 4 klimmers voor hem niet vanuit Vlaanderen komen werd hij wel Vlaams Kampioen op zijn eerste wedstrijd ooit! Ook Mara D’Hooghe (8e) en Jade Schokkaert deden enorm hun best om de stress te onderdrukken en het beste van hen te laten zijn. Jade klom boven alle verwachtingen in gigantisch hoog in haar finaleroute waardoor ze welverdiend tweede werd.

Bij de D-jongens haalden Jan Miljoen (7e) en Arnout Vermeeren (8e, buiten categorie!) jammer genoeg de finale niet, maar dat vinden deze twee speelvogels niet zo heel erg. Meer tijd om de aap uit te hangen!! Klara Engels (9e) en Juna Fee de Vries (10e) gaven alles wat ze konden op hun eerste officiële wedstrijd. Ook deze D-meisjes lieten zien wat ze op korte tijd al allemaal hebben bijgeleerd bij Wannes.
Ook bij de C-meisjes heeft hij nog enkele sterke klimmers zitten! Leonie Lenz miste net met één plaats de finale en werd dus negende. Matti Debelle liet nogmaals zien dat ze onder die wedstrijdstress echt wel knap kan presteren en werd zo tweede.

Keep growing you little one’s!

De krachtpatsers van het wedstrijdteam

Uiteraard hebben we dan ook nog ons Wedstrijdteam dat samen met Liselotte Debruyne meermaals per week intensief traint met oog op dit soort wedstrijden.

C: Nele Vermeeren 5e, Marthe Miljoen 2e
B: Joppe van der Aa 9e, Jitse Remes 2e
Ite Lemière 5e, Silke Dewitte 1e
A: Jasper van Malderen 3e, Ties Vancraeynest 1e
Charlène Tilborghs 4e
Junioren: Aiko Herbos 6e, Mats Vancraeynest 5e
Ine van Zegbroeck 4e

Teamranking

Door al deze knappe prestaties won Klimax de teamranking met een voorsprong van zo’n 100 punten! Op naar de volgende in Blueberry hill (Kortrijk)

Meer weten?

De volledige lijst resultaten kan je vinden op: https://cmbel.shiftf5.be/competitions/3574

Wil je nog lekker nagenieten aan de hand van enkele prachtige foto’s? Dit kan dankzij Thibaut Debelle: http://mindworks.jalbum.net/2019-01-19%20Youth%20Lead%20Klimax/ of op zijn Facebookpagina: thibaut debelle photography