Klimschool

Heb je zin om een klimvaardigheidsbewijs te behalen voor indoor toprope (KVB 1), indoor voorklimmen (KVB 2) of outdoor voorklimmen op een goed behaakt massief (KVB 3) dan ben je bij de klimschool van BVKB aan het juiste adres.

Heb je het klimvaardigheidsbewijs 3 op zak en wil je je kennis uitbreiden met extra touwtechnieken en probleemoplossend leren denken en noodsituaties kunnen oplossen met het materiaal aan je gordel, dan kan je terecht in ons vervolmakingsjaar (VVM). De VVM-module is tevens de module die je voorbereidt op de GTE sport- en/of rotsklimmen (de technische proef als voorbereiding tot initiator sport- en/of rotsklimmen).

Heb je na alle voorgaande modules zin om je nog verder te scholen tot het klimmen van multipitchroutes op niet-geëquipeerde massieven, dan is de KVB 4 module vast iets voor jou.

Naast het modulaire systeem houden we ook clinics en stages die je verder opleiden als bergsporter.

De focus van de klimschool ligt voornamelijk op veiligheid, kennis en touwtechnieken. Wil jij vooral je klimniveau in zaal verhogen, dan raden we je zeker ook de jeugd- of volwassentrainingen aan.

VERVOLMAKINGSMODULE (VVM) IN EEN NOTEDOP 2019

Heb je zin om de basis klimtechnieken (KVB 3) te verfijnen en probleemoplossend je materiaal aan je gordel te leren gebruiken? Heb je te weinig tijd om het hele vervolmakings-jaarparcours te volgen maar kan je je een weekje vrijmaken van 25 t.e.m. 30 augustus?
Dan is de vervolmakingscursus in weekformule helemaal jouw ding.
Lees meer …

KVB 3 STAGE IN WEEKFORMULE 2019

Als je geen tijd hebt om het volledige KVB 3 parcours in jaarformule af te leggen maar je wil je toch graag scholen om op goed geëquippeerde massieven te klimmen, dan is er de KVB 3 in weekformule.
Lees meer …

Clinic: Lawinekunde - Stop or Go

Deze theoretische workshop richt zich voornamelijk naar sneeuwschoenwandelaars, freeriders en tourskiërs die reeds een praktijkbasis hebben in lawinekunde en hun kennis qua risicomanagement willen opfrissen of verder willen uitdiepen via de ‘Stop or Go’-methode. Ook wordt er aandacht besteed aan het bredere plaatje van tochtvoorbereiding in een winterse context.
Lees meer …

Nieuws