KVB 4

Vierde module (KVB 4 - adventure climbing)

Heb ja al een stevige ervaring op de rotsen, wat lange multipitchroutes achter de kiezen en kriebelt het om te gaan klimmen op niet geëquipeerde massieven en ongerepte rotsflanken?  Dan is de KVB 4 module misschien wel iets voor jou.

We starten op de buitenklimmuur in Breeven (Bornem) gevolgd door een weekendje Ardennen, waar de voornaamste technieken worden aangeleerd. Deze module bouwt verder op eerder aangeleerde kennis, het is dus noodzakelijk vooraf de VVM-module doorlopen te hebben of aan het doorlopen zijn, de GTE sportklimmen met succes te hebben afgelegd of gelijkwaardige ervaring te kunnen aantonen. Zowel de lesavonden, rotsdagen als de eigenlijke buitenlandse stage vormen samen een opleidingstraject tot het bekomen van het Klimvaardigheidsbewijs ‘Adventure Climbing’ (KVB4). Dit attest kan je dus enkel bekomen door de volledige module te doorlopen en mits positieve evaluatie van de modulebegeleiding.

Data

Gezien het geringe aantal deelnemers die doorstroomt na de module VVM of na eigen ervaring op de rotsen wordt de KVB 4 elke 2 jaar georganiseerd. De volgende editie vindt plaats in 2020.