Clinics & Stages

Clinics & Stages

Verrijk je kennis en ga nieuwe uitdagingen aan

Ieder jaar trachten we enkele clinics en stages in te richten om je kennis te verrijken of nieuwe uitdagingen aan te gaan. Taping, EHBO, lawinekunde, verfijning van touwtechnieken, hooggebergtestages, …., alles komt wel eens aan bod.

Clinics:

Clinic sneeuw- en lawinekunde

Theorie & praktijk (14 januari 2023)

De basis van alle winteropleidingen is een workshop sneeuw- en lawinekunde in België. Deze workshop bestaat uit een theoretisch en praktisch deel en beide moeten gevolgd worden om deel te kunnen nemen aan stages. In het theoretisch gedeelte krijg je inzicht hoe lawines ontstaan en hoe je daarmee rekening houdt in je tochtplanning. In het praktische stuk leer je omgaan met een lawineslachtofferzoekapparaat (LSZA).

[CURSUS VOLZET]

Stages:

TOERSKI Ervaringsstage

Sellrainer Huttenrunde (21 tot 26 februari 2023)

Op onze toerskies trekken we in 6 dagen doorheen de Sellrainer bergketen. Deze bergen worden in het noorden begrensd door het Inntal, terwijl in het zuiden de Stubaier en Ötztaler Alpen een prachtig decor vormen. De natuur- en stiltegebieden in Sellrain zijn in de jaren tachtig opgezet om de ontwikkeling van liften en wegen in het Alpengebied te beperken. In dit wilde natuurlijke landschap leven in de winter steenbokken en gemzen. Hier trekken toerskiërs van hut naar hut over eenzame bergcols en prachtige toppen. Een week voor de lichtgevorderde toerskiër. Ideaal om verder de nodige ervaring op te doen, om in de toekomst op zelfstandige basis op weg te gaan.

[STAGE VOLZET]

Wordt je graag op de reservelijst gezet, stuur dan een mailtje naar bart.smets@telenet.be