Stage

ons avontuur naar Orpierre

Stage

Ieder jaar gaat een groep gepassioneerde jeugdklimmers onder begeleiding een week klimmen op de prachtige rotsen van Orpierre. Ook buiten deze stage worden er rotsklimdagen geörganiseert. Hieraan mag iedereen binnen onze jeugdwerking en boven 12 jaar vrijblijvend deelnemen.


Na Orpierre komt er zeker een verslagje van onze week klimmen in Zuid-Frankrijk. Natuurlijk om onze hele belevenis te delen met andere klimmers en geïnteresseerde nog meer te motiveren om te gaan.

 

Orpierre 2019

Naar goede gewoonte zijn we dit jaar samen met jeugd naar Orpierre geweest met het thema Hawaï. Om een hele week te klimmen, ons te amuseren maar vooral ook voor het plezier. Andere weten natuurlijk niet wat we hebben beleefd en gedaan. Daar maken we nu verandering in!

Het thema was Hawaï omdat we vorig jaar geen goed weer hadden gehad daarom dachten we dat er met dit thema beter weer ging zijn. Gelukkig was het al veel beter weer dan vorig jaar dus het heeft een beetje geholpen. Het was een week met zeer goed weer behalve één dag met regen maar dit maakte ons niet klein. Klimmen en ons amuseren doen we altijd, maar eerst hoe verloopt alles in Orpierre?

Van start

Er is altijd een vaste dagindeling om alles vlot te laten verlopen.

 • 7u30: Opstaan
 • 8u: Opwarming
 • 8u30: Ontbijt
 • 9u: Afwassen en rugzak maken
 • 9u30: Vertrek naar de rotsen
 • Klimmen (lunch aan de rotsen)
 • 16u-17u: Opruimen klimgerief, terugkeer naar het dorp, 4-uurtje en douchen
 • 18u: Avondeten
 • 19u: Afwassen
 • 20u: Avondactiviteit
 • 21u30 / 22u Bedtijd

Zoals je goed kunt zien stonden we op en gingen we direct opwarmen. We begonnen als opwarming met spelletjes, buikspieren of lopen. Hierna konden we dan lekker ontbijten dat voorzien was door de kookouders.

Daarna konden we gaan klimmen op de massieve. Vertrek was altijd om 9h30 en we kwamen terug naar beneden rond 16h-17h voor het vieruurtje. Na een hele dag klimmen was dit wel zeer lekker. Wanneer het op was hadden we even vrij om te ontspannen, te praten, te wassen,  …. .

Daarna was het lekker avondeten eten gevolgd door een avondactiviteit.

 

Dag 1: we zijn weg


Ons avontuur startte om 5h45 want dan verzamelde we ons op de parking van Klimax. Iedereen stond klaar om te vetrekken en namen afscheid van onze ouders. Rond 6h waren we dan vertrokken voor een rit van 12h in minibusjes. Orpierre we komen eraan!!

Een rit van 12 uur kan lang duren. Gelukkig hadden de trainers een Orpierre boekje gemaakt waarin spelletjes, wistjedajes en recepten voor een moktails stonden. Rond 18 uur kwamen we dan aan in Orpierre. De valliezen uitladen en de gîtes verdelen is het eerste wat we deden. Daarna konden we een beetje bekomen van de lange rit en lekkere spaghetti eten.

Hierna oefende we het ombouwen opnieuw om de volgende dag direct te starten. Na een vlotte herhaling bij de meeste konden we gaan slapen.

 

Rest van de week

We gingen naar Orpierre om ons zelf uit te dagen op de rotsen. De eerste dagen was het nog een beetje wenen maar al snel vorderde iedereen op de rotsen. Na een paar dagen konden de meest in leuke maar uitdagende projectjes beginnen. Hier doen we het voor! Het weer zat meestal wel goed behalve op de laatste dagen was er soms wel een druppeltje te voelen.

Donderdag 31 oktober was het onze rustdag. Gelukkig want in de regen klimmen is niet al te gemakkelijk. We waren naar Sisteron getrokken om dit klein stadje te ontdekken. Iets gaan eten, drinken of iets kleins kopen in de winkel en dan nog een beetje rondstappen.

Ook was er iedere avond een avondactiviteit waarbij me mensen leerde kennen of een beetje competitief konden zijn of gewoon iets leuks konden doen:

 • Zondagavond deden we een sportieve fotozoektocht
 • Maandagavond gezellige samen een film bekijken of een gezelschapsspel spelen
 • Dinsdagavond kreeg iedereen vrij
 • Woensdagavond was het date-night (voor sommige kennismakingsspel) deze avond kregen ze de kans om iedereen een beetje beter te leren kennen
 • Donderdagavond was het dan Hawaï-pakjesavond, Ambiance verzekerd
 • Vrijdagavond was het dan opruimen en alles inpakken om de volgende dag vlot te kunnen vertrekken

Terug naar België

Na een hele week klimmen en goed eten was het natuurlijk tijd om terug te keren naar België. Na een rap ontbijt was het tijd voor onze rit van 12 uur.

Op Orpierre leer je mensen kennen maar ook jezelf. Je niveau stijgt en je bent een herinnering rijker. 

Als je het zelf al voelt kriebelen schrijf je dan zo vlug mogelijk in van zodra de inschrijvingen starten. Het zit zeer rap vol dus snel zijn is de boodschap om mee te kunnen.

De trainers.