GOUD voor Anak in Xiamen !

De wereldbeker wedstrijd op het Chinese eiland Xiamen bleek een ware beproeving. Tijdens de kwalificatieroutes op zaterdag 14 oktober was het tropisch heet en omdat er zondag een storm werd verwacht had de organisatie de halve finale vervroegd naar zaterdagavond in plaats van zondagochtend.

Helaas begon het al vroeger te stormen en ondanks dat iedereen opgewarmd was werd de halve finale terug verplaatst naar zondagochtend. Het bleef echter regenen.

De halve finale van de heren kon afgewerkt worden, zij het in ongelijke omstandigheden. De halve finale van de vrouwen bleek eerst goed te gaan maar na 8 klimsters werden de klimgrepen nat en was men was verplicht om de halve finale volledig af te lassen.Normaal gaan de beste 8 naar de finale maar 13 vrouwen hadden beide kwalificatieroutes kunnen uitklimmen en dus ging er een record aantal van 13 naar de finale.

Anak startte als derde laatste en klom zeer precies naar de TOP. De eerste top van de finale. Daarmee was ze al zeker van een podiumplaats.Jain Kim uit Zuid-Korea en Janja Garnbret uit Slovenië waren de laatste 2 klimsters. Als zij ook zouden toppen dan kijkt men helaas naar de klimtijd. Het was dus spannend afwachten wat zij zouden doen. Jain viel echter op greep 31+ en Janja op 33+ zodat Anak verdiend het goud pakte.

Haar derde goud van het seizoen het Europees kampioenschap en de Wereldspelen.

Proficiat Anak !