Voordelen

Voordelen lidmaatschap BVKB

Voordelen lidmaatschap BVKB

Bergsportvereniging Klein-Brabant is de club die Klimax draaiende houdt. Iedereen die op regelmatige basis wil (sport) klimmen, dient over een verzekering te beschikken. Als je dan ook onze club genegen bent kan je lid worden van BVKB.

BVKB is aangesloten bij de overkoepelende federatie KBF (klim en bergsportfederatie) die als voornaamste doel heeft de klim- en bergsport te promoten en de verschillende clubs te ondersteunen.

Aansluiten bij BVKB, betekent dat je over een ongevallenverzekering beschikt (via KBF) en kan genieten van verschillende voordelen :

Goedkopere toegang tot klimzaal Klimax

Als BVKB-lid geniet je van een aanzienlijke korting op je toegang tot Klimzaal Klimax, waar je kan genieten van indoor klimmen, outdoor voorklimmen en boulderen!

UITGEBREIDE VERZEKERING

De Klim- en Bergsportfederatie biedt de beste verzekering aan in Vlaanderen op het gebied van de klim- en bergsport.

 • 24/24, wereldwijde dekking van alle klim- en bergsportactiviteiten
 • Hoge waarborgen voor helikopterredding en repatriëring
 • Individuele dossieropvolging en advies op maat

Wens je ook een verzekering voor mountainbike en ski/snowboard op de piste? Dan is een uitbreiding noodzakelijk. Deze uitbreiding komt tussen bij beoefening in het binnenland en nabehandeling in België bij een ongeval in het buitenland.

Wil je meer weten over de uitgebreide verzekering? Neem een kijkje op deze pagina.

5 X PER JAAR GRATIS KLIM- EN BERGSPORT MAGAZINE

Vijf keer per jaar ontvang je gratis het Klim- en Bergsport Magazine, hét allround tijdschrift in Vlaanderen over alles wat reilt en zeilt in de wereld van de klim- en bergsport.

 • 5 x jaar: februari, april, juni, september, november
 • Per post of online
 • Met reportages, reisverslagen, product reviews en meer

GRATIS TOEGANG TOT DE ROTSEN

Vrijwel alle klimgebieden in België bevinden zich op privéterrein of maken deel uit van een beschermd natuurgebied. Als KBF-lid draag je bij tot een ecologisch beheer van deze gebieden. Je hebt bovendien gratis toegang tot de rotsmassieven.

ONTVANG TOT 50% KORTING IN BERGHUTTEN

Als KBF-lid draag je bij aan het onderhoud van paden, markeringen en hutten in de Alpen en Pyreneeën. De KBF betaalt jaarlijks een bijdrage aan het zogenaamde Gegenrecht fonds. In ruil daarvoor ontvang je ruime kortingen in meer dan 1500 berghutten van verschillende Alpenverenigingen.

 • Korting tot 50% in +1500 berghutten
 • Je steunt onderhoud van paden en hutten

Lees meer over de huttenkorting voor KBF-leden.

BELEEF DE SFEER VAN EEN ECHTE BERGHUT IN BELGIË

De Chaveehut in Maillen en de Vennhütte in Burg-Reuland zijn de ideale uitvalsbasis om te wandelen, fietsen, klimmen of langlaufen. Als KBF-lid verblijf je aan een kortingstarief. Reserveer je verblijf alvast online!

PROFITEER VAN ALLERLEI KORTINGEN

Op vertoon van je KBF-lidkaart profiteer je van allerlei kortingen.

 • Korting bij verschillende outdoorwinkels zoals de Berghut, K2, Mounteqshop,…
 • Korting in andere klimzalen van de KBF-clubs
 • Gratis toegang tot Mount Expo, de jaarlijkse klim- en bergsportbeurs

20% KORTING OP HET KBF-PAKKET

 • Zomer- en winterpakket met technische kledij, materiaal en accessoires
 • Je ontvangt 20% korting op vertoon van je lidkaart
 • Verkrijgbaar bij De Berghut in Hamme, K2 in Antwerpen en Mounteqshop in Beveren-Leie

KBF werkt hiervoor samen met Rab, Lowe Alpine en Adidas Eyewear. Bekijk hier het huidige aanbod.

Voordelen ACTIEVE BVBK-vrijwilligers

VOOR DE ACTIEVE BVKB-VRIJWILLIGER: TUSSENKOMST TOT 50% VAN DE KOSTPRIJS BIJ HET BEHALEN VAN EEN SPORTTECHNISCH DIPLOMA DAT JE INZET BINNEN DE CLUB

Bergsportvereniging Klein-Brabant is een club voor en door vrijwilligers. Ben je actief als BVKB-vrijwilliger en wil je je output verbeteren en hiervoor een sporttechnisch diploma behalen? Of ben je BVKB’er en heb je net een sporttechnisch diploma behaald, en zou je dat graag inzetten binnen onze club? Dan hebben wij goed nieuws voor jou!

BVKB’ers die een sporttechnisch diploma behalen en hier minimaal 2 jaar actief mee zijn binnen onze club, kunnen rekenen op financiële steun van BVKB. Indien je aan de voorwaarden voldoet, kan je rekenen op een terugbetaling tot 50% van de deelnamekosten van de opleiding die je hebt gevolgd (met een maximum van 150€ per opleiding)

Voorwaarden:

– Werkend lid zijn van BVKB

– De inhoud van je opleiding inzetten binnen BVKB

– Minimaal 2 jaar actief zijn als BVKB’er met dit diploma 

– Het behaalde diploma binnen het jaar van behalen aanmelden bij de club via onderstaande formulier

vb.: een trainer/klimschoolbegeleider die reeds meerdere jaren als vrijwilliger training/klimschool geeft binnen BVKB, en dan zijn diploma ‘initiator sportklimmen/rotsklimmen’ behaald, kan op een onmiddellijke terugbetaling van de helft van de cursuskost rekenen.

vb.: een trainer die zijn diploma ‘initiator sportklimmen’ behaald, en hiermee aan de slag gaat als BVKB-trainer, kan na 2 jaar training geven, rekenen op een terugbetaling van de helft van de cursuskost. Hij geeft zijn diploma wel onmiddellijk na het behalen aan, BVKB registreerd dit en zorgt na 2jaar voor de voorziene tussenkomst.