G-sport

G-sport is sport voor personen met een handicap. De ‘G’ staat voor geïntegreerd, gelijkwaardig, goesting, grensverleggend, gescoord maar vooral voor genieten.
Sinds 2013 organiseert BVKB trainingen voor jongeren en jongvolwassenen met een fysieke, auditieve, visuele of mentale beperking. Niet alleen gezond en leuk, maar ook een zinvolle vrijetijdsbesteding op maat van elke G-sporter. Ongeacht welke handicap ze mogen hebben. Twee trainers Joke en Tino ontvangen je met de glimlach.

WANNEER

Elke zaterdag van 12u tot 14u

DOELGROEP

Fysieke, auditieve, visuele of mentale beperking

Vanaf 9 jaar tot …

Je kan vrijbliivend 3 trainingen volgen mits voorafgaand contact met trainer Joke/Tino. Je betaalt enkel je toegangsticket. Sluit tevens een dagverzekering af (voor mogelijke ongevallen) aan de balie van de sporthal Vrijhals. Als je, na deze trainingen, gebeten bent van de klimmicrobe, vragen we je lid te worden en een jaarlijkse bijdrage te betalen. (zie 'trainingen')

Door wie?
Klimax heeft voor deze groep twee trainers (Tino Cooman & Joke Pierssens) klaar staan die steeds met een lach op hun gezicht gaan zorgen dat deze trainingen de moeite waard zijn en aangepast aan de beperking van de klimmer.

WEDSTRIJDEN

BVKB organiseerde begin 2013 de eerste wedstrijd leadklimmen voor jongeren met een fysieke beperking in België. De wedstrijd werd gecombineerd met het Open Vlaams Jeugdkampioenschap. Paraklimmers kunnen vanaf nu aan alle nationale wedstrijden leadklimmen deelnemen. Deelname aan de wedstrijden is geen verplichting, maar de trainingen bereiden je er wel op voor.

CONTACT

Heb je vragen in verband met de trainingen? Wil je graag weten of klimmen iets voor jou is? Wil je het klimmen graag eens komen uitproberen? Neem gerust contact op via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of via 0496 02 76 97

TRAINING 2016-2017

  • Wanneer : zaterdag van 12u - 14u
  • Wie : fysieke, auditieve, visuele of mentale beperking
  • Start : zaterdag 17 september
  • Trainers : Joke P & Tino 

MEER INFO OVER G-SPORT

- G-sportconsulent: Mevr. Hilde De Jongh, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

- Provincie Antwerpen: http://www.gsport.be

- G-sport Vlaanderen: http://www.gsportvlaanderen.be

Daphne Glazema - Belgisch Kampioen paraclimbing Cat D 2014

Foto: Daphne Glazema werd Belgisch Kampioen Paraclimbing 2014 in de D categorie

Promotiefilmpje paraklimmen

FOLDER BVKB ivm. paraklimmen

Pers : Gazet van Antwerpen 22 oktober 2015

BERGSPORTVERENIGING KLEIN-BRABANT vzw (BVKB vzw) , C. Verschaevestraat 17, 2870 BREENDONK-PUURS - BTW BE 0445200207

KBF CMBEL g-sport