Stages

Ieder jaar gaat een groep gepassioneerde jeugdklimmers onder begeleiding een week klimmen op de prachtige rotsen van Orpierre. Ook buiten deze stage worden er rotsklimdagen geörganiseert. Hieraan mag iedereen binnen onze jeugdwerking en boven 12 jaar vrijblijvend deelnemen. 

Na Orpierre komt er zeker een verslagje van onze week klimmen in Zuid-Frankrijk. Natuurlijk om onze hele belevenis te delen met andere klimmers en geïnteresseerde nog meer te motiveren om te gaan. 

 

Orpierre 2019

Naar goede gewoonte zijn we dit jaar samen met jeugd naar Orpierre geweest met het thema Hawaï. Om een hele week te klimmen, ons te amuseren maar vooral ook voor het plezier. Andere weten natuurlijk niet wat we hebben beleefd en gedaan. Daar maken we nu verandering in!

Het thema was Hawaï omdat we vorig jaar geen goed weer hadden gehad daarom dachten we dat er met dit thema beter weer ging zijn. Het was ook zo! Het was een week met zeer goed weer behalve één dag met regen maar dit maakte ons niet klein. Klimmen en ons amuseren doen we altijd maar eerst, hoe verloopt alles in Orpierre?

In Orpierre

Er is altijd een vaste dagindeling om alles vlot te laten verlopen.
 • 30u: Opstaan
 • 8u: Opwarming
 • 30u: Ontbijt
 • 15u: Afwassen en rugzak maken
 • 30u: Vertrek naar de rotsen
 • Klimmen (lunch aan de rotsen)
 • 16u-17u: Opruimen klimgerief, terugkeer naar het dorp, 4-uurtje en douchen
 • 18u: Avondeten
 • 19u: Afwassen
 • 30u: Avondactiviteit
 • 30u / 22u Bedtijd
Zoals je goed kunt zien stonden we op en gingen we direct opwarmen. We begonnen als opwarming met spelletjes, buikspieren of lopen. Hierna konden we dan lekker ontbijten dat voorzien was door de kookouders. Daarna konden we gaan klimmen op de massieve. Vertrek was altijd om 9h30 en we kwamen terug naar beneden rond 16h-17h voor het vieruurtje. Na een hele dag klimmen was dit wel zeer lekker. Wanneer het op was hadden we even vrij om te ontspannen, te praten, te wassen,  …. . Daarna was het lekker avondeten eten gevolgd door een avondactiviteit.
Pleintje Orpierre

Wil je meer weten wat we gedaan hebben per dag? Lees dan zeker hieronder verder.

Dag 1 (Zaterdag): We zijn weg

Ons avontuur startte om 5h45 want dan verzamelde we ons op de parking van Klimax. Iedereen stond klaar om te vetrekken en namen afscheid van onze ouders. Rond 6h waren we dan vertrokken voor een rit van 12h in minibusjes. Orpierre we komen eraan!!

Een rit van 12 uur kan lang duren. Gelukkig hadden de trainers een Orpierre boekje gemaakt waarin spelletjes, wistjedajes en recepten voor een moktails stonden. Rond 18 uur kwamen we dan aan in Orpierre. De valliezen uitladen en de gîtes verdelen is het eerste wat we deden. Daarna konden we een beetje bekomen van de lange rit en lekkere spaghetti eten.

Hierna oefende we het ombouwen opnieuw om de volgende dag direct te starten. Na een vlotte herhaling bij de meeste konden we gaan slapen.

Wees gerust de rest volgt nog. Nog een klein beetje geduld.

Bedankt.

Progressie 40%