G-sport

G-sport is sport voor personen met een handicap. De ‘G’ staat voor geïntegreerd, gelijkwaardig, goesting, grensverleggend, gescoord maar vooral voor genieten.
Sinds 2013 organiseert BVKB trainingen voor jongeren en jongvolwassenen met een fysieke, auditieve, visuele of mentale beperking. 

Niet alleen gezond en leuk, maar ook een zinvolle vrijetijdsbesteding op maat van elke G-sporter. Ongeacht welke handicap ze hebben.
Onze trainers Merel en Kathy ontvangen je met de glimlach.

Doelgroep

Fysieke, auditieve, visuele of mentale beperking

Vanaf 9 jaar tot …

Je kan vrijbliivend 3 trainingen volgen mits voorafgaand contact met de trainers. Je betaalt enkel je toegangsticket en sluit tevens een dagverzekering af (voor mogelijke ongevallen) aan de balie van de sporthal Vrijhals. Als je, na deze trainingen, gebeten bent door de klimmicrobe, vragen we je lid te worden en een jaarlijkse bijdrage te betalen. (zie ‘trainingen‘)

Wanneer

Elke zondag van 9.30u tot 11u

Door wie

Klimax heeft voor deze groep twee trainers klaar staan die steeds met een lach op het gelaat gaan zorgen dat deze trainingen de moeite waard zijn, aangepast aan de beperking van de klimmer.

Wedstrijden

BVKB organiseerde begin 2013 de eerste wedstrijd leadklimmen voor jongeren met een fysieke beperking in België. De wedstrijd werd gecombineerd met het Open Vlaams Jeugdkampioenschap. Paraklimmers kunnen vanaf nu aan alle nationale wedstrijden leadklimmen deelnemen. Deelname aan de wedstrijden is geen verplichting, maar de trainingen bereiden je er wel op voor.

Contact

Heb je vragen in verband met de trainingen? Wil je graag weten of klimmen iets voor jou is? Wil je het klimmen graag eens komen uitproberen? Neem gerust contact op via paraclimbing@bvkb.be