Officiële opening vrijdag 9 oktober

Update augustus 2015 :

Klimax 3 is bijna een feit. Zoals jullie weten, wegen de laatste loodjes het zwaarst maar vrijdag 9 oktober wordt onze boulderzaal officieel ingehuldigd. Met de bouw van de boulderzaal, wordt Klimax een allround klimhal voor zowel de beginnende als de ervaren en/of competitieve sportklimmer : alle disciplines, zowel lead, speed als boulder kunnen hier beoefend worden.

Door een intense samenwerking tussen de bouwfirma Pellikaan, de gemeente Puurs, klimwandenspecialist Vertigo en BVKB zijn we erin geslaagd om in een zeer korte tijdspanne onze boulderhal te realiseren. 

Noch een vooropleiding (lead klimmen), noch een touw of klimgordel heb je nodig om te boulderen , enkel een dosis kracht, lenigheid, techniek , doorzettingsvermogen en intelligentie om de 8 grepen (1 kleur) tot de top te kunnen klimmen. Boulderen is laagdrempelig, veilig en heeft het voordeel dat je het zowel in je eentje als in groep kan beoefenen. Maar lang zal je niet alleen klimmen want contacten worden hier zeer snel gelegd.

De laatste weken hebben we geen foto’s meer gepubliceerd  om jullie allen te verrassen. Want een verrassing wordt het zeker : Klimax 3 wordt het” walhalla” voor zowel de beginnende als de gevorderde boulderaar.  Iedereen zal zijn gading vinden op de al dan niet immense overhangen.  Maar schijnt bedriegt soms, ook op de meer platte stukken zal je je tanden en vingers kapot bijten. 

Nieuwsgierig ?

Kom dan zeker eens langs.  Met de aankoop van 1 ticket heb je toegang tot de 3 klimzalen : Klimax 1 (indoor lead klimzaal), Klimax 2 (semi outdoor lead klimzaal) en Klimax 3 , ons nieuw paradepaardje, een boulderzaal waar je op een veilige manier klimwanden kan beklimmen tot een maximale hoogte van 4.5 m hoog. We bieden boulders aan van niveau 4 tot de 8ste graad, nieuwe grepen en modules en veel gezelligheid…. 

In de toekomst zullen er bouldertrainingen/techniekcursussen georganiseerd worden voor jong en oud en zal een bar geïnstalleerd worden om jullie prestaties bij een natje en een droogje uitvoerig te bespreken.  

Iedereen welkom vanaf zaterdag 10 oktober !

Update klimax 3 : FOTO'S zie

 

Kleurkeuze klimax 3

lichtgrijs (RAL 7035) - grijs (RAL 7036) - groen (RAL 6018) (foto's geven niet de juiste kleurweergave)

 

 

 

Tijdelijke toegang Klimax 1 & 2 vanaf 13 april 2015

 

Het bouwen van een nieuwe klimzaal brengt veel ongemakken met zich mee waarvoor wij U nu reeds onze excuses aanbieden.

Tijdens de bouwwerken, zal de toegang tot Klimax 1 en 2 gebeuren  via de nooddeur van Klimax 1 (deur beneden tussen Klimax en sporthal).

Deze wijziging gaat gepaard met het verstrekken van Klimax polsbandjes (papier, elke dag een andere kleur) die IEDEREEN moet dragen in de klimzalen.  Deze bandjes worden uitgereikt , samen met je toegangsticket,  aan de balie van de sporthal Vrijhals. 

IEDEREEN : dwz ook alle jaarabonnementen, trainers, routebouwers, toezichters, …

Aan de toezichter van dienst in Klimax geef je je toegangsticket en toon je je polsbandje. Regelmatige controles op  verschillende tijdstippen zullen uitgevoerd worden !

 

‘WIN EEN PRIJS MET JE TOEGANGSBEWIJS’

Gooi je bandje ’s avonds niet weg !  Deponeer  5 bandjes, bij elkaar gebonden/geniet of  in een omslag, met je naam en email-adres in de daarvoor bestemde zwarte brievenbus en win !

Hoe meer bandjes, hoe meer kans*

Prijzenpot : klimax verrassingspakket, deelname aan voor- of najaarstraining, 1 uur privétraining met Liselotte De Bruyn (trainer wedstrijdteam), filmtickets……

De prijzen zullen door een onschuldige hand getrokken worden op vrijdag 8 mei, vrijdag 19 juni, vrijdag 7 augustus en vrijdag 18 september om 19u in Klimax 1, waarbij tevens een update van de bouwwerken van Klimax 3 zal gegeven worden.

Een extra prijs (VIP ticket wereldbeker 2015) wordt voorzien voor wie het meeste aantal bandjes deponeert tussen 13 april en 15 september.

 

GEEN KLIMAX POLSBANDJE (in de juiste kleur) = KLIMZAAL VERLATEN

*per trekking, kan je maar éénmaal winnen

 

Het Klimax-complex : Klimax 1,2 en ....3

 

                           

16 jaar na de opening van Klimax 1 (indoor klimzaal) en  8 jaar na de bouw van Klimax 2 (semi-outdoor klimzaal) breidt klimzaal KLIMAX opnieuw uit.

Klimax 3 zal aangebouwd worden aan de 2 andere zalen en toegang zal mogelijk zijn via Klimax 1 of via de (nieuwe) foyer waarin een nieuwe toezichtersruimte zal gecreëerd worden met zicht op de indoor klimhal en de boulderzaal.

De nieuwe zaal, goed voor 570 m² boulderplezier,  is het resultaat van een publiek-private  samenwerking tussen Bergsportvereniging Klein-Brabant, de gemeente Puurs, Provincie Antwerpen en de  Vlaamse Overheid. Hierdoor wordt Klimax één van de grootste klimzalen met een klimoppervlakte van ongeveer 2600 m².

Met de bouw van de boulderzaal, Klimax 3,  wordt Klimax een allround klimhal voor zowel de beginnende als de ervaren en/of competitieve sportklimmer : alle disciplines, zowel lead, speed als boulder kunnen hier beoefend worden.

Een uitbreiding van de zalen betekent ook een uitbreiding van de sanitaire ruimtes, kleedkamers en bergingen. Deze zullen worden gebouwd in een apart gedeelte tussen de klimzalen en sporthal Vrijhals.  Dit zal, in de verre toekomst, ook fungeren als nieuwe toegang tot het Klimax -complex.

De bouw van Klimax 3 wordt eerstdaags gestart door bouwbedrijf Pellikaan en we hopen U  te mogen verwelkomen vanaf eind september 2015. Eind 2015 zal het technisch team van Klimax de huidige boulderzaal boven omtoveren tot een trainingslokaal (100m²) met campusborden en allerlei materiaal om  een doorgedreven warming-up en cooling down mogelijk te maken.

De boulderwand zal gebouwd worden door Vertigo Climbing Structures. Dit bedrijf leunde met zijn voorstel het nauwst aan  bij onze wensen en realiseerden een plan met loopbrug met uitklimmogelijkheden, een ferme wedstrijdwand en voldoende bouldermogelijkheden waar zowel de beginnende als de wedstrijdboulderaar zijn gading zal vinden.

Bij deze willen wij reeds onze excuses aanbieden indien u (tijdelijke) hinder zou ondervinden bij het bouwen van de nieuwe zaal.

Bestuur BVKB

 

Hieronder vindt u alvast enkele artist impressions van de nieuwe faciliteiten.

Grondplan gelijkvloers

 

Grondplan verdieping

 

Boulderwand

 

 

PERSARTIKELS

GVA - 4 maart 2015

HET LAATSTE NIEUWS - 4 maart 2015

Gemeente PUURS - 3 maart 2015

MADE IN MECHELEN - 3 maart 2015

CARTOON PRODUCTIONS - 3 maart 2015

RTV - 3 maart 2015 : http://rtv.be/artikels/klimax-breidt-zalencomplex-uit-a4345

BERGSPORTVERENIGING KLEIN-BRABANT vzw (BVKB vzw) , C. Verschaevestraat 17, 2870 BREENDONK-PUURS - BTW BE 0445200207

SportWerk KBF CMBEL g-sport