KLIMSCHOOLPROGRAMMA 2018

Heb je zin om een klimvaardigheidsbewijs te behalen voor indoor toprope (KVB 1), indoor voorklimmen (KVB 2) of outdoor voorklimmen op een goed behaakt massief (KVB 3) dan vind je alle informatie terug op onze website.

Als je alle voorgaande modules al doorlopen hebt en wil je een aantal extra touwtechnieken aanleren, of wil je probleemoplossend kunnen werken met het materiaal aan je gordel, dan kan je terecht in ons vervolmakingsjaar (VVM). De VVM-module is tevens de module die je voorbereidt op de GTE sport- en/of rotsklimmen (de technische proef als voorbereiding tot initiator sport- en/of rotsklimmen).

Heb je na alle voorgaande modules zin om je nog verder te scholen tot het klimmen van multipitchroutes op niet-geëquipeerde massieven, dan kan je je inschrijven voor de KVB 4 module die bestaat uit een kort binnenlands gedeelte (vanaf 16 jaar) en een buitenlandse stage (vanaf 18 jaar).

Wil je hierna nog meer informatie, dan kan je steeds mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

VERVOLMAKINGSMODULE (VVM) IN EEN NOTEDOP 2018

Heb je zin om de basis klimtechnieken (KVB 3) te verfijnen en probleemoplossend je materiaal aan je gordel te leren gebruiken? Heb je te weinig tijd om het hele vervolmakings-jaarparcours te volgen maar kan je je een weekje vrijmaken van zaterdag 25 augustus tot zaterdag 1 september?
Dan is de vervolmakingscursus in weekformule helemaal jouw ding. De VVM-module in weekformule wordt begeleid door Walter Sanders en Stefan Vergouwen met als uitvalsbasis de Winnebachseehutte in Oostenrijk.

Alle info vind je terug op de website onder outdoor VVM weekformule.

 

PREPARE 4 SUMMER editie 2018

Deze zomer het hooggebergte in of eerder lange rotsroutes in avontuurlijk terrein op ‘t oog? Mooie beklimmingen op het oog? Super! En zijn de noodzakelijke touwtechnieken nog  goed gekend?
BVKB biedt 3 opfrissingsavonden aan:
 
Maandag 14 mei 2018: touwtechnieken voor alpinisme

 

De nadruk ligt op herhaling van de gebruikelijke inbindmethoden,  de courante takelsystemen bij spaltenberging (Seilrolle & eventueel Zwitserse takel), standplaatsopbouw en prussiken.  Onderwerpen die aan bod komen afhankelijk van vragen van de deelnemers en beschikbare tijd. Voorafgaande ervaring deelnemers: beginnersstage bergbeklimmen (ooit) gevolgd, of gelijkwaardig door ervaring.

Startuur: 19.00 uur aan de buitenmuur te Breeven, Breevendreef 19, Bornem

Maandag 28 mei 2018: touwtechnieken voor lange rotsbeklimmingen

Op deze avond baseren we ons op de touwtechnieken die je nodig hebt om veilig lange rotsroutes te klimmen in avontuurlijk terrein. Het gaat om herhaling van technieken die je voor een KVB4 aangeleerd krijgt.

Denk hierbij aan: standplaatsopbouw (kettingrelais vs krachtenverdeling), inbindmethoden bij simultaan klimmen, reddingstechnieken (touwverlenging, takelsystemen). Voorafgaande ervaring deelnemers: KVB4, (ooit) stage ‘alpiene rotsklimmen’ gedaan, recent vervolmakingsjaar BVKB-klimschool of gelijkwaardig door ervaring.

Startuur: 19.00 uur aan de buitenmuur Peak Muys te Breeven, Breevendreef 19, Bornem

 

Voor alle clinics:

Deelnemers worden verzocht minstens 4 dagen vooraf in te schrijven (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Ieder wordt geacht zelf in het nodige klimmateriaal te voorzien. Het gaat in de eerste plaats om opfrissing van eerder aangeleerde technieken – dus niet geschikt voor wie nog niet over de hoger beschreven ervaring beschikt (daar bestaan oa stages en cursussen voor).

De deelnameprijs voor elk van de clinics is 2 euro, ter plaatse te betalen aan de begeleiding (liefst met gepast geld)

Deelnameprijs voor begeleiders van de klimschool, trainers en deelnemers aan de KVB 4 of de ervaringsstage is gratis op voorwaarde dat ook zij zich 4 dagen op voorhand inschrijven op bovenvermeld e-mail adres.

De clinics gaan door vanaf minimum 3 deelnemers per clinic.Alle info vind je terug op de website onder klimschool. Activiteiten

 

ERVARINGSSTAGE BERGBEKLIMMEN

Voor wie eerder de stage bergbeklimmen beginners deed en zélf de voorbereidingen ter hand wil nemen om zelfstandig beklimmingen te doen van niveau F tot PD+, organiseert BVKB de ervaringsstage bergbeklimmen onder de deskundige begeleiding van Bart Smets en Bart Vaganée.
De stage gebeurt onder hun toezicht en biedt de kans tot opfrissing en bijscholing volgens de noden van de deelnemers. Kennismaking en planning van de stage vindt plaats in de Berghut (Plezantstraat te Hamme), de datum wordt later meegedeeld.

Alle info vind je terug op de website onder outdoor Alpinisme

 

KVB 3 STAGE IN WEEKFORMULE

Als je geen tijd hebt om het volledige KVB 3 parcours in jaarformule af te leggen maar je wil je toch graag scholen om op goed geëquippeerde massieven te klimmen, dan biedt BVKB de KVB 3 in weekformule aan. Deze stage gaat door in de paasvakantie onder begeleiding van Rudi Frankinouille.

Alle info vind je terug op de website onder outdoor KVB3 Weekformule

 

 

BERGSPORTVERENIGING KLEIN-BRABANT vzw (BVKB vzw) , C. Verschaevestraat 17, 2870 BREENDONK-PUURS - BTW BE 0445200207

SportWerk KBF CMBEL g-sport