Open Vlaams jeugdklimkampioenschap : 21 januari 2017 

De eerste manche van de "Belgian Lead Youth Cup" (selectiewedstrijden voor het Belgisch kampioenschap) vindt plaats op 21 januari in klimzaal Klimax.
Op deze speciaal voor de jeugd tot 18 jaar georganiseerde wedstrijden op hoog niveau worden de beste klimmers van België en de ons omringende landen verwacht.
Laat je hierdoor echter niet afschrikken, want meedoen is belangrijker dan winnen.
G-sportende (klim)jeugd wordt met open armen ontvangen en klimmen in een aparte categorie.
Het OVJK wordt georganiseerd door BVKB/Klimax in samenwerking met CMBEL en KBF.
De wedstrijd is 'open' wat betekent dat alle nationaliteiten kunnen deelnemen. Leden van KBF kunnen op deze wedstrijd de titel van 'Vlaams Kampioen' behalen. Leden van CAB/KBF kunnen op deze wedstrijd punten verzamelen voor de eindstand van de BYC. Er is ook een prijs voor het beste team.
De tweede manche van de Belgische beker (BYC2) gaat door in klimzaal Blueberry Hill te Kortrijk op 28 januari 2017.De derde manche van de Belgische beker (BYC3) gaat door in klimzaal Biover te Gent op 11 februari 2017. Het Belgisch Kampioenschap voor de jeugd vindt plaats op 18 maart  2017 in klimzaal l’ Escale te Arlon.

Info

RESULTATEN

Proficiat aan alle klimmers !
Het zijn niet alleen de klimmers die een OVJK editie doen slagen maar ook de vele helpende handen !
Onze oprechte dank.

 

 

Open Vlaams jeugdklimkampioenschap : 16 januari 2016

Info

Resultaten

Klimax-klimmers winnen 11 medailles op het Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap.

Zaterdag had naar jaarlijkse traditie het Open Vlaams JeugdKlimkampioenschap plaats te Breendonk, als eerste manche van de "Belgian Lead Youth Cup" (selectiewedstrijden voor het Belgisch kampioenschap).

Meer dan 150 deelnemers in verschillende leeftijdscategorieën en uit verschillende nationale of Nederlandse klimclubs, klommen zo hoog mogelijk op de Klimaxwanden op zoek naar een medaille of titel van Vlaams Kampioen.

Klimax-klimmers Joppe Van Der AA, Silke Dewitte, Jasper Van Malderen, Charlene Tilborghs, Aiko Herbos en Elfe Claes gingen aan de haal met de gouden medaille in hun reeks en werden Vlaams kampioen.

Laure-Anne Stevens, Ties Vancraeynest en Celine Cuypers (Vlaams kampioen) behaalden een zilveren medaille in hun categorie en Ite Lemière mag fier pronken met een bronzen medaille. Pavitra Vandenhoven behaalde in het paraklimmen (g-sport) de gouden medaille.

Proficiat aan alle klimmers voor de behaalde resultaten en dank aan de vele vrijwilligers om ook deze editie wederom tot een succes te maken !

 

Gouden medaille winnaars en Vlaams Kampioenen : van boven naar onder en van links naar rechts :

Charlene, Silke, Aiko

Elfe, Jasper en Joppe

BERGSPORTVERENIGING KLEIN-BRABANT vzw (BVKB vzw) , C. Verschaevestraat 17, 2870 BREENDONK-PUURS - BTW BE 0445200207

SportWerk KBF CMBEL g-sport