Trainingen

 

BVKB organiseert het hele jaar door trainingen voor de jeugd (start : september - einde : mei/juni)

 

 

JEUGDTRAINING 2018-2019

Denk je dat klimmen je nieuwe hobby zou kunnen zijn ? Twijfel je ? Kom dan tijdens de maand september even proberen. Dit kan tijdens de gewone trainingsuren per leeftijdscategorie (zie jeugd-recreanten), nadat je via de webshop bent ingeschreven voor de proeftraining. 

 

START JEUGDTRAININGEN SEPTEMBER 2018

Er zullen in september testlessen zijn. Hiervoor kan u vanaf 1 augustus inschrijven via onze webshop.
Inschrijven voor een testles kost 2,5€ per testles. Hierin zit verzekering en gebruik klimschoenen inbegrepen. Daarnaast dient u op de moment van de les zelf, de toegang tot de klimzaal nog te betalen (aan de ingang van sporthal Vrijhals).
Het aantal deelnemers per testles zal gelimiteerd zijn, dus wil je zeker zijn van deelname, schijf je dan zo snel mogelijk in.
Enkel na deelname aan de testlessen kan u vanaf eind september ook effectief inschrijven (deze info krijgt u op de testlessen).
 
 
Kostprijs jeugdtrainingen schooljaar 2018-2019:
  • toegangsgeld tot de klimzaal (best via 10-beurtenkaart of jaarabonnement)
  • aansluiten bij de Vlaamse Klim-en Bergsportfederatie (club: BVKB) ==> verzekering en korting toegang tot klimzaal (lidmaatschap loopt van september 2018 tot eind 2019) (56€)
  • inschrijven in de jeugdtrainingen (wekelijkse trainingen van september tem eind mei/juni 2019): 50€ (incl Klimax-t-shirt)
 
Kledij: sportieve broek, tshirt en sportschoenen. Klimgordel mag u gratis gebruiken van de klimzaal, klimschoenen kunnen aan 1€ gehuurd worden; deze hoeft u dus zeker niet vanaf het begin zelf aan te schaffen.
 
 
----------------------------------------------

Klimax-jeugdtrainingen

 
Op zaterdag 20mei 2017 werd het klimschooljaar voor de Klimax-jeugd afgesloten met een vriendschappelijk klimwedstrijdje. Van 9u ' s morgens tot 21u 's avonds werd er door jong en iets ouder gestreden voor de felbegeerde titel van 'Klimax-jeugdtrainingen-kampioen'. Er waren groepen op alle leeftijden en alle niveau's, zodat het voor iedereen een fijne strijd zou worden.
De opkomst was zeer talrijk, we hebben zo'n 90 klimmers aan het werk kunnen zien. 
Iedereen heeft fantastisch goed geklommen, zo goed zelfs dat we meerdere superfinales hebben mogen zien. De klimmers hebben hun trainers allemaal getoond hoeveel ze het afgelopen jaar hebben bijgeleerd, en dat was niet mis! Aan het einde van de dag kon iedereen weer huiswaarts keren met een Klimax-diploma en een zeer unieke Klimax-medaille. Dikke proficiat aan alle klimmers!!
De hele organisatie was mogelijk dankzij een supergemotiveerd team van trainers, die een heel jaar lang iedere week opnieuw vol passie training komen geven aan hun pupillen. Joke, Lieselotje, Stijn en Tino hebben samen met mij hun schouders onder dit prachtige afsluitende project gezet, en er een topdag van gemaakt, voor alle klimmers, maar absoluut ook voor alle andere trainers die kwamen helpen, en alle ouders, broers, zussen, oma's en opa's, die allemaal mee zijn komen supporteren voor al dat jonge talent.
En om al die monden te voeden de hele dag, hebben enkele ouders van de 'echte' wedstijdklimmers van Klimax de Klimbar voor één dag omgetoverd tot de beste en lekkerste lunchzaak van Breendonk en omstreken. Zelfgemaakte, superlekkere taarten en honderden hotdogs zijn over de toonbanken gepasseerd. Dat lekker was! Merci!
 
Als 'opperhoofd' van de Klimax-jeugdwerking heb ik niets dan lovende woorden over voor het ganse team, en uiteraad ook voor alle klimmers, want zonder onze jeugd, zou jeugdtraining onmogelijk zijn. Bedankt iedereen voor het zeer fijne afgelopen schooljaar.
 
Graag zien we iedereen in september terug op de trainingen (klimmers en trainers ;) )
 
 
Klimgroetjes,
Katie.
 
PS: Heb je van al dat jong klimgeweld zelf ook zin gekregen om jeugdtrainer te worden, stuur snel een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it." style="color: rgb(17, 85, 204);" target="_blank">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. en wie weet sta jij volgend jaar mee in de organisatie van dit of een van de vele andere initiatieven die onze jeugdtrainers uitwerken (zoals rotsklimdagen, jeugdstage Orpierre, thematrainingen, ...)
 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

BERGSPORTVERENIGING KLEIN-BRABANT vzw (BVKB vzw) , C. Verschaevestraat 17, 2870 BREENDONK-PUURS - BTW BE 0445200207

KBF CMBEL g-sport