Evenementen

 NINA CAPREZ  in Klimax

Nina kwam op 28 januari langs in onze klimzaal voor een " meet and greet " een klimsessie en een interview.

 

 (Kerst)STERREN VOOR VLAAMSE TOPKLIMMERS : vrijdag 22 december 2016

Op 22 december organiseerden KBF en Klimax de 2-de editie van de 'Sterrenavond' waar sterren werden uitgereikt aan Vlaamse internationale klimmers van de verschillende clubs (Vertical Thinking, Crux, City Lizard, Hungaria, Klimax) voor hun prestaties. De avond werd afgesloten met een aangepast hapje en een drankje.

Foto's van Filip Lemière & Muriel van Elslande

Facebook

 

 

BVKB CLUBKAMPIOENSCHAP & PETZL "MOVIE ON TOUR" : zondag 28 augustus

Na een schrikkeljaar  gaat het clubkampioenschap opnieuw door.  Op 28 augustus gaan we op zoek naar het meest complete en sterkste “bergsportteam van Klein Brabant”.  Uiteraard zullen we  u vooral uitdagende klim- en boulderroutes voorschotelen maar eveneens zullen er  ook punten kunnen gesprokkeld worden met andere takken uit de bergsport : oriëntatie, via ferrata, speleo, touwtechnieken, survival, teamwork, mtb, …
 

We starten om 14.00 u en tegen 18.00 u kennen we het winnende team.  ’s Avonds is er de mogelijkheid om iets te eten.  De avond eindigen wij met “Petzl movie on tour” (zie verder).  

Het clubkampioenschap gaat door in teams van 3 BVKB-ers. Zijn jullie maar met 2 of ben je alleen? Geen probleem! Duid dit aan op het inschrijvingsformulier en dan zorgen wij voor de rest van je teamgenoten!
 
"PETZL MOVIE ON TOUR" in KLIMAX.
Avontuur-gerelateerde filmpjes zullen worden vertoond in Klimax 2, op groot scherm. Iedereen die zin heeft in een gezellige filmavond met een glaasje... is welkom ! Toegang gratis.
BVKB-leden hebben de mogelijkheid om hun eigen filmpjes (+/- 10-15 min lang) aan Alpitec toe te sturen die al dan niet in aanmerking komen voor vertoning.
Hoe ? Stuur je filmpje, voor 15 augustus, door per mail of indien té zwaar via We Transfer.

 

NACHT VAN 9- 10 APRIL 2016 : NIGHT OF THE TOPS

 
In de  nacht van 9 op 10 april  2016 organiseert het NOTT-team, naar jaarlijkse traditie, hét nachtelijk evenement van het jaar  nl. ‘NIGHT OF THE TOPS’  
 
200 klimmers zijn welkom in de nacht van 9 op 10 april 2015 in Klimax 1,2 en 3.
Tussen 20.00 u en 08.00 u ’s morgens kan er non-stop geklommen  (lead  en boulder) worden in teams tot maximum 4 personen.
Per team moet men  zo veel mogelijk ‘hoogtemeters’ verzamelen om een bepaalde bergtop te bereiken. Het aantal te verdienen meters hangt af van de moeilijkheidsgraad van de route  en of ze al dan niet voorgeklommen wordt of niet (enkel buiten).
Er  kunnen  zeven mogelijke toppen worden gehaald zodat zowel de  niet ervaren/getrainde klimmers als de ervaren/getrainde  klimmers een top kunnen behalen volgens hun niveau.
Eénmaal de top bereikt krijg je een mooi aandenken en kun je verder napraten in de ‘Yeti-bar.’
Indien je niet genoeg hebt met 8848 m kun je altijd voor het hoogte-record gaan.
 
Nieuw editie 2016
Dit jaar kunnen er meters verzameld worden met boulderen in Klimax 3 en doen we een aanval op het Belgisch record marathonklimmen !

Meer INFO

INSCHRIJVEN :

Inschrijven doe je door een mailtje te sturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. met de vermelding van het aantal personen en  je teamnaam. 
Het maximum aantal deelnemers is 200…wees snel !
Je inschrijving is pas definitief zodra je betaalt hebt 10 € / persoon (KBF-leden)  of 12 € / persoon (niet KBF-leden)
op rekeningnummer BVKB :  BE98 7885 1800 4893 – BVKB, C. Verschaevestraat 17, 2870 Puurs, met vermelding van “NOTT + teamnaam.”

Wens je ontbijt (zie info) dien je dit op voorhand te vermelden in je inschrijvingsmail en dit samen met je inschrijving te betalen. (6 € / persoon)

Volg de updates op Facebook !
Het wordt weer een spetterende editieWees er vlug bij want de plaatsen zijn gegeerd.

 

 

(Kerst)STERREN VOOR VLAAMSE TOPKLIMMERS : vrijdag 18 december 2015

Op vrijdag 18 december werden de internationale Vlaamse klimmers in het spotlicht gezet met  foto's, filmpjes, leuke anekdotes en een prijsuitreiking in een warme kerstsfeer. 

25 ‘klim’sterren werden uitgedeeld : 20 sterren aan de internationale klimmers voor hun goede verdiensten, 2 sterren voor de trainer/begeleider op de wedstrijden en 3 grote sterren voor uitmuntende prestaties in 2015 :

Celine Cuyperskreeg de Vlaamse ‘DYNO’ ster voor het verbreken van het wereldrecord dyno-springen. Ze sprong maar liefst 2 m 37,5 cm hoog en verbeterde daarbij het wereldrecord met 17,5 cm. 

Lukas Franckaert behaalde een bronzen medaille op het wereldkampioenschap boulder in Arco, Italië en nam de ‘BOULDER’ ster in ontvangst. 

Anak Verhoeven werd wereldkampioene lead bij de junioren en behaalde een zilveren en drie bronzen medailles bij de senioren. Een Vlaamse ‘KLIM’ ster werd uitgereikt als erkenning voor haar triomfen in 2015.

Met een drankje, speciaal ontworpen sterrenpasteitjes en speeches werd de avond afgesloten.

 

   Persartikel GVA 8/1/16

   Persartikel HLN 21/1/16

   Persartikel : cartoon productions

 

Wereldbeker 26-27 september 2015

 

 

 

  WERELDBEKER 26-27 SEPTEMBER 

Bijna 2000 bezoekers mochten we verwelkomen op zaterdag & zondag 26-27 september in onze klimzaal Klimax.

68 heren en 37 dames dingden mee voor een podiumplaats in deze wereldbeker lead klimmen. 

Anak Verhoeven, onze Belgische-Klimax trots en wereldkampioene bij de junioren, behaalde brons !

Tijdens de pauze verpulverde Celine Cuypers het wereldrecord dyno-springen voor dames met maar liefst 17.5 cm tot 2m 37.5cm. Tim Goossens verbeterde zijn eigen Belgische record met 2.5 cm tot 2m 77.5cm. 

Top 3 dames :
1.Kim Jain (KOR)
2. Markovic Mina (SLO)
3. Verhoeven Anak (BEL)
 
Top 3 heren :
1.Skofic Domen (SLO)
2.Schubert Jakob (AUT)
3. Julian Puigblanque Ramon (ESP)
 

www.worldcuppuurs.com


 

 

 

 

BERGSPORTVERENIGING KLEIN-BRABANT vzw (BVKB vzw) , C. Verschaevestraat 17, 2870 BREENDONK-PUURS - BTW BE 0445200207

SportWerk KBF CMBEL g-sport