| About Us   | Activiteiten   | Contact | 
Bonnen artikels Klefferaar
01-06-2014

Elk jaar belonen we drie artikels van de klefferaar met een bon van 50 Euro.
Voor 2014 hebben volgende artikels een bon gewonnen:

  • Editie Juni: Koud weekendje Font in de paasvakantie van Joke Custermond
  • Editie December: Pollux (4092m), Breithorn half-traverse en Mt Blanc overschreiding (4810m) van Ben Bonnaerens
  • Editie December: Hooggebergtetocht van Filip Top

Ben je een van de gelukkige, en heb je je bon nog niet ontvangen neem dan snel contact op met Filip Top .


Ook in 2015 verloten we terug 3 bonnen van de berghut, twijfel dus zeker niet om er razendsnel opuit te trekken zodat je stof genoeg hebt om over te schrijven.

Jeugdstage Orpierre 2014
27-05-2014
Zoals vorige jaren organiseert BVKB een rotsklimstage te Orpierre exclusief voor haar jeugdleden (12 Ė 18 jaar). Dit jaar vertrekken we op zaterdag 27 oktober en zijn we zaterdag 1 november terug in BelgiŽ (herfstvakantie). Iedereen vanaf geboortejaar 2002į kan zich inschrijven vanaf woensdag 27 mei via de website van BVKB. Deelname kost 350 euro, waarvan 100 euro als voorschot wordt betaald. Het resterende bedrag (250 euro) dient betaald te worden in oktober. Ook alle concrete, praktische informatie wordt op dat moment meegedeeld.

De plaatsen zijn echter beperkt, dus snel inschrijven is de boodschap!

Lees meer

Festa Klimax
24-05-2014
Festa Klimax
Avontuurlijke feestdag onder vrienden.

Zaterdag 28 juni
wordt een dag om nooit meer te vergeten. BVKB-Klimax heeft dit jaar alle reden om te vieren.

The BVKB Battle
We starten om 10 u (ontvangst vanaf 9u30) met het ludieke en avontuurlijke clubkampioenschap waar in groepjes van drie, jong en oud, gestreden wordt naar de titel van meest all round BVKB team. Knopen leggen, boulderen, oriŽntatiecrosje, slack-linen, toerskieŽn, touwtechnieken en klimmen overgoten met een vleugje competitie. Een kleine picknick wordt voorzien. We eindigen met een leuk aandenken voor alle deelnemers om 16 u.

Lees meer

Klefferaar Maart 2014
13-03-2014
Vanaf heden krijgen alle leden de klefferaar via mail, tenzij ze hebben laten weten deze liever per post te ontvangen. Zij die hem niet per post wilde zouden nu al de klefferaar in hun mailbox moeten vinden, de andere mogen deze in de loop van volgende week in hun brievenbus verwachten.

Om een zo goed mogelijke dienstverlening te verzekeren is het dus zeer belangrijk dat je op de site van het KBF je lidgegevens up-to-date houd. Je kan dit doen door in te loggen met de gegevens die je op je lidkaart terugvind.

Lees meer

Klimschool opleidingen 2014
22-01-2014
In de klimschool van BVKB kunnen bergsportliefhebbers veilig en zelfstandig leren klimmen in de zaal, op de rotsen en in de bergen. Hiervoor worden vier opleidingen ingericht, die modulair zijn en gespreid worden over een periode van twee jaar. Elke opleiding bestaat uit een aantal lesdagen, en wordt afgesloten met een evaluatiemoment. De cursussen zijn bedoeld voor volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar.

Uiteraard moet je niet het volledige traject afleggen, maar om aan een nieuwe module te kunnen beginnen moet je de voorgaande modules succesvol doorlopen hebben. De klimvaardigheidsbewijzen worden uitgereikt door de overkoepelende Klim- en Bergsportfederatie (KBF) voor Vlaanderen. Ze vormen een uniforme en modulaire manier om te leren klimmen.

Wie klimvaardigheidsbewijs 1 (KVB1) heeft behaald mag vrij indoor toprope klimmen. Dit wil zeggen dat je zelfstandig in de zaal toprope mag klimmen zonder begeleiding of toezichter.

Klimvaardigheidsbewijs 2 (KVB2) geldt voor indoor voorklimmen. KVB 2 bewijst dus dat je veilig kunt voorklimmen in de zaal.

Wil je niet in de zaal blijven, dan kan je klimvaardigheidsbewijs 3 (KVB3) halen om ook outdoor, met andere woorden op goed geŽquipeerde rotsen, te kunnen voorklimmen.

Het vervolmakingsjaar (VVM) is een extra ervaringsjaar, waarin je enerzijds alle competenties verwerft om succesvol deel te nemen aan de Gemeenschappelijk Technische Eindproef (GTE) van de VTS (de toegangsproef voor de initiatorcursus bij Bloso), en waarin je anderzijds probleemoplossend leert nadenken om noodsituaties op te lossen en te voorkomen.

Daarnaast is er nog een module die je een basis tot alpiene rotsklimmen geeft (Module Adventure Climbing), waarna je de KVB 4 kan behalen. In deze module leer je gebruik maken van mobiele zekeringsmiddelen om ook op niet geŽquipeerde massieven te klimmen.

Daarnaast zullen er ook Ďvrije' clinics worden ingericht, die open staan voor iedereen die minstens een KVB3 behaald heeft in het verleden.

Lees meer

Open Vlaams jeugdklimkampioenschap 2014
19-01-2014
Met maar liefst 10 medailles voor klimax (3x goud, 4x zilver en 3x brons), alle Vlaamse kampioenen ťn eerste plaats op de team ranking kunnen we de start van het nieuwe jeugdseizoen meer dan geslaagd noemen.

Alle uitslagen kun je reeds op de site van BVKB terugvinden, foto's volgen later in de week.

Lees meer

Startlijsten open vlaams
15-01-2014
De startlijsten van het open vlaams kan je nu online terugvinden.

Inschrijvingen starten stipt om 8 uur, demonstraties om 9u15.

Tot zaterdag.
Deelnemers info Open Vlaams
14-01-2014
Met nog een paar dagen te gaan tot het Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap word het allemaal wat spannender.

Alvast nieuwschierig tegen wie je het gaat moeten opnemen, een deelnemerslijst vind je op hier. De startlijsten zullen op donderdagavond online gezet worden.

Het wedstrijdsregelement vind je in het nederlands en het frans terug op de site van BVKB.
Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap 2014
26-11-2013
Het Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap (OVJK 2014) staat weer voor de deur. Deze wedstrijd is meteen ook de 1ste manche van de Belgian Youth Cup Lead Climbing van het nieuwe seizoen.

Op deze speciaal voor de jeugd tot 19 jaar georganiseerde wedstrijden op hoog niveau worden de beste klimmers van BelgiŽ en de ons omringende landen verwacht. Laat je hierdoor echter niet afschrikken, want meedoen is belangrijker dan winnen. Dit is immers het uitgelezen moment om de collegialiteit tussen de clubs te verstevigen en nieuwe vriendschappen te sluiten. De vele aanstormende klimtalenten kijken er ook naar uit om zich te kunnen meten met andere jongens en meisjes van hun leeftijd.

Het OVJK wordt georganiseerd door BVKB/Klimax in samenwerking met CMBEL en KBF op zaterdag 18 januari 2014 in klimzaal Klimax te Breendonk-Puurs.

De wedstrijd is 'open' wat betekent dat alle nationaliteiten kunnen deelnemen. Leden van KBF kunnen op deze wedstrijd de titel van 'Vlaams Kampioen' behalen. Leden van CAB/KBF kunnen op deze wedstrijd punten verzamelen voor de eindstand van de BYC. Er is ook een prijs voor het beste team.

Lees meer

Anyway the solar wind blows
13-11-2013
BVKB lid Raf van Hulle, winnaar van TheSuntrip, herbeleeft zijn fietstocht naar Kazachstan. Bert De Vroey (vrt) interviewt Raf over 7500 km reizen per zonnefiets doorheen de Balkan, langs de kelders van Rusland tot in de eindeloze steppen van Kazachstan. Reserveer jezelf een plaatsje deze zondagmorgend op de gratis voorstelling te Mechelen via http://www.mechelenklimaatstad.be/solarwind.

Datum: zondag 17 november 2013 om 10 uur
Plaats: CC Mechelen, Minderbroedersgang

Meer info over Raf en zijn laatste advontuur vind je op http://thesuntrip.com/raf/ of op http://www.youtube.com/watch?v=UpEcYWnwvi4

Tot nu zondag in Mechelen!!!