| About Us   | Activiteiten   | Contact | 
Klefferaar Maart 2014
13-03-2014
Vanaf heden krijgen alle leden de klefferaar via mail, tenzij ze hebben laten weten deze liever per post te ontvangen. Zij die hem niet per post wilde zouden nu al de klefferaar in hun mailbox moeten vinden, de andere mogen deze in de loop van volgende week in hun brievenbus verwachten.

Om een zo goed mogelijke dienstverlening te verzekeren is het dus zeer belangrijk dat je op de site van het KBF je lidgegevens up-to-date houd. Je kan dit doen door in te loggen met de gegevens die je op je lidkaart terugvind.

Lees meer

Klimschool opleidingen 2014
22-01-2014
In de klimschool van BVKB kunnen bergsportliefhebbers veilig en zelfstandig leren klimmen in de zaal, op de rotsen en in de bergen. Hiervoor worden vier opleidingen ingericht, die modulair zijn en gespreid worden over een periode van twee jaar. Elke opleiding bestaat uit een aantal lesdagen, en wordt afgesloten met een evaluatiemoment. De cursussen zijn bedoeld voor volwassenen en jongeren vanaf 14 jaar.

Uiteraard moet je niet het volledige traject afleggen, maar om aan een nieuwe module te kunnen beginnen moet je de voorgaande modules succesvol doorlopen hebben. De klimvaardigheidsbewijzen worden uitgereikt door de overkoepelende Klim- en Bergsportfederatie (KBF) voor Vlaanderen. Ze vormen een uniforme en modulaire manier om te leren klimmen.

Wie klimvaardigheidsbewijs 1 (KVB1) heeft behaald mag vrij indoor toprope klimmen. Dit wil zeggen dat je zelfstandig in de zaal toprope mag klimmen zonder begeleiding of toezichter.

Klimvaardigheidsbewijs 2 (KVB2) geldt voor indoor voorklimmen. KVB 2 bewijst dus dat je veilig kunt voorklimmen in de zaal.

Wil je niet in de zaal blijven, dan kan je klimvaardigheidsbewijs 3 (KVB3) halen om ook outdoor, met andere woorden op goed geëquipeerde rotsen, te kunnen voorklimmen.

Het vervolmakingsjaar (VVM) is een extra ervaringsjaar, waarin je enerzijds alle competenties verwerft om succesvol deel te nemen aan de Gemeenschappelijk Technische Eindproef (GTE) van de VTS (de toegangsproef voor de initiatorcursus bij Bloso), en waarin je anderzijds probleemoplossend leert nadenken om noodsituaties op te lossen en te voorkomen.

Daarnaast is er nog een module die je een basis tot alpiene rotsklimmen geeft (Module Adventure Climbing), waarna je de KVB 4 kan behalen. In deze module leer je gebruik maken van mobiele zekeringsmiddelen om ook op niet geëquipeerde massieven te klimmen.

Daarnaast zullen er ook ‘vrije' clinics worden ingericht, die open staan voor iedereen die minstens een KVB3 behaald heeft in het verleden.

Lees meer

Open Vlaams jeugdklimkampioenschap 2014
19-01-2014
Met maar liefst 10 medailles voor klimax (3x goud, 4x zilver en 3x brons), alle Vlaamse kampioenen én eerste plaats op de team ranking kunnen we de start van het nieuwe jeugdseizoen meer dan geslaagd noemen.

Alle uitslagen kun je reeds op de site van BVKB terugvinden, foto's volgen later in de week.

Lees meer

Startlijsten open vlaams
15-01-2014
De startlijsten van het open vlaams kan je nu online terugvinden.

Inschrijvingen starten stipt om 8 uur, demonstraties om 9u15.

Tot zaterdag.
Deelnemers info Open Vlaams
14-01-2014
Met nog een paar dagen te gaan tot het Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap word het allemaal wat spannender.

Alvast nieuwschierig tegen wie je het gaat moeten opnemen, een deelnemerslijst vind je op hier. De startlijsten zullen op donderdagavond online gezet worden.

Het wedstrijdsregelement vind je in het nederlands en het frans terug op de site van BVKB.
Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap 2014
26-11-2013
Het Open Vlaams Jeugdklimkampioenschap (OVJK 2014) staat weer voor de deur. Deze wedstrijd is meteen ook de 1ste manche van de Belgian Youth Cup Lead Climbing van het nieuwe seizoen.

Op deze speciaal voor de jeugd tot 19 jaar georganiseerde wedstrijden op hoog niveau worden de beste klimmers van België en de ons omringende landen verwacht. Laat je hierdoor echter niet afschrikken, want meedoen is belangrijker dan winnen. Dit is immers het uitgelezen moment om de collegialiteit tussen de clubs te verstevigen en nieuwe vriendschappen te sluiten. De vele aanstormende klimtalenten kijken er ook naar uit om zich te kunnen meten met andere jongens en meisjes van hun leeftijd.

Het OVJK wordt georganiseerd door BVKB/Klimax in samenwerking met CMBEL en KBF op zaterdag 18 januari 2014 in klimzaal Klimax te Breendonk-Puurs.

De wedstrijd is 'open' wat betekent dat alle nationaliteiten kunnen deelnemen. Leden van KBF kunnen op deze wedstrijd de titel van 'Vlaams Kampioen' behalen. Leden van CAB/KBF kunnen op deze wedstrijd punten verzamelen voor de eindstand van de BYC. Er is ook een prijs voor het beste team.

Lees meer

Anyway the solar wind blows
13-11-2013
BVKB lid Raf van Hulle, winnaar van TheSuntrip, herbeleeft zijn fietstocht naar Kazachstan. Bert De Vroey (vrt) interviewt Raf over 7500 km reizen per zonnefiets doorheen de Balkan, langs de kelders van Rusland tot in de eindeloze steppen van Kazachstan. Reserveer jezelf een plaatsje deze zondagmorgend op de gratis voorstelling te Mechelen via http://www.mechelenklimaatstad.be/solarwind.

Datum: zondag 17 november 2013 om 10 uur
Plaats: CC Mechelen, Minderbroedersgang

Meer info over Raf en zijn laatste advontuur vind je op http://thesuntrip.com/raf/ of op http://www.youtube.com/watch?v=UpEcYWnwvi4

Tot nu zondag in Mechelen!!!
Steun Anouk Doore in haar deelname aan La Grande Course
10-11-2013
Deze winter neemt BVKB-lid Anouk Doore voor het tweede opeenvolgend jaar deel aan "La Grande Course". Dit is een reeks van de langste en zwaarste internationale wedstrijden in het ski-alpinisme, verspreid over 2 jaar.
  • Pierra Menta: Arêches, Beaufortain (F) | teams van 2 ski-alpinistes | 4 dagen | 4 etappes | totaal van 10000 positieve hoogtemeters;
  • Adamello Ski Raid: Ponte di Legno (I) | teams van 2 ski-alpinistes | 4300 positieve hoogtemeters | 45km | 5 toppen met als hoogste punt Monte Adamello 3539m;
  • Trofeo Mezzalama:Breuil-Cervinia -> Gressoney-la-Trinité (I) | teams van 3 ski-alpinistes | 3300 positieve hoogtemeters | 3 toppen met als hoogste punt Castor 4226m;
  • Tour du Rutor Extreme: Arvier (I) | teams van 2 ski-alpinistes | 3 dagen | 3 etappes | 6500 positieve hoogtemeters;
  • Patrouille des Glaciers: Zermatt -> Verbier (CH) | teams van 3 ski-alpinistes | 4000 positieve hoogtemeters | 53km (110 inspanningskilometers).
Vorige jaar eindigde ze in de algemene ranking op de 12ste plaats, en het is haar doel om na dit jaar op de 10de plaats te eindigen.

Maar zoalsin alle topsporten kost dit alles veel geld, en daarom organiseerd Anouk een tombola om geld in te zamelen. Steun haar in deze uitzonderlijke prestatie en win misschien nog een mooie prijs.

Lees meer

Klimschoolwandeling 5 oktober
03-10-2013
Terwijl onze klimschool de proeven afneemt voor het KVB 3 kunnen hun partners, vrienden en vriendinnen samen met alle andere BVKB-ers genieten van een wandeling. Speciaal voor de allerkleinsten organiseren we dit als een buggy vriendelijke (avontuurlijke) tocht met voldoende pauzemomenten voor papjes en pampertjes. We wandelen in de vallei van de Molignée en klimmen (rustig) naar Haut-le-Wastia om terug te dalen naar de oever van de Maas. De wandeling is ongeveer 14 km.

Nadien kan iedereen mee genieten van de Kimschool BBQ in de Chaveehut en hier ook blijven slapen en ontbijten

Lees meer

Najaarstraining volwassenen 2013
29-09-2013
Blijf jij ook altijd op je zelfde klimniveau?
Wil je eens kennis maken met de klimsport?
Wil je techniek bijschaven, je fysiek verbeteren of je mentaal versterken?

Kijk je uit om grenzen te verleggen en met de hulp van gekwalificeerde trainers te werken in routes van een hoger niveau?

In het najaar organiseert klimax terug trainingen voor volwassenen!

De trainingsreeks omvat 8 trainingen op weekbasis.

Lees meer